Sivustoa päivitetään. Tämä on beta-versio. Anna palautetta.
 
Tapahtuma
 

Äärellä: Rohkeudesta, rakkaudesta, vapaudesta

Kansallismuseo, Helsinki

  • 30.9.2020 (15-17.30)
  • 28.10.2020 (17-19.30)
  • 25.11.2020 (17-19.30)

Kolmiosaisessa keskustelusarjassa puhutaan suoraan ja surutta rohkeudesta, rakkaudesta ja vapaudesta. Saako Suomessa rakastaa, milloin tarkoitus pyhittää keinot ja onko viha nykyajan vastine vapaudelle?

 

Rohkeudesta, rakkaudesta, vapaudesta -sarja on kolmen illan kokonaisuus arvopuhetta, maailman muuttamista ja ihmisyyttä. Keskustelun pohjaksi tarjoillaan ajatuksia herättävää esittävää taidetta sekä puhuttelevia alustuksia. Illat päättää Erätauko-säätiön fasilitoima yhteiskunnallinen keskustelu, jolla on yksi tavoite: lisätä ymmärrystä itsestä, muista ja maailmasta. Keskustelusarja on osa Rohkeus, rakkaus, vapaus! Muumit 75 -näyttelyn yleisöohjelmaa.

ÄÄRELLÄ: ROHKEUDESTA
ke 30.9. klo 15-17.30, Kansallismuseon 3. krs

Yhtäläinen äänioikeus, työntekijöiden asema, tasa-arvoinen oikeus avioliittoon tai Suomen valtion itsenäisyys – Suomea sellaisena kuin sen tunnemme, ei olisi olemassa ilman rohkeita, visionäärisiä, päättäväisiä ja ajoittain sovinnaisuuden rajoja koetelleita suomalaisia aktivisteja.

Mikä on ollut aktivismin rooli Suomen kansallisessa tarinassa? Milloin tarkoitus pyhittää keinot? Millaista rohkeutta yksittäiseltä aktivistilta vaaditaan ja miten maailmaa ylipäätään muutetaan?

Illan aikana ääneen pääsee saamelaisaktivisti Petra Laiti, runoilija Laura Eklund Nhaga, presidentti Tarja Halonen – sekä juuri sinä! Keskustelua johdattelee toimittaja Inkeri Alatalo.

Tapahtuman päättää Erätauko-säätiön fasilitoima yhteiskunnallinen keskustelu, jolla on yksi tavoite: lisätä ymmärrystä itsestä, muista ja maailmasta.

**

Tilaisuuteen voi osallistua vain 30 ennakkoon ilmoittautunutta henkilöä, jotta osallistuminen on kaikille turvallista. Tilan yhteydessä on mahdollisuus käsien desinfiointiin – jokaisen odotetaan huolehtivan käsihygieniasta ja saapuvan paikalle ainoastaan oireettomana.

Osa tapahtumasta myös striimataan suorana verkkoon. Linkki julkaistaan lähempänä tapahtumaa.

**

Osallistuminen museon pääsymaksun hinnalla, sisältäen sisäänpääsyn museon näyttelyihin:

Normaali pääsymaksu 14 €
Alennettu pääsymaksu 10 €*

*Alennettu pääsymaksu koskee opiskelijoita, työttömiä, eläkeläisiä, yli 65-vuotiaita, varusmiehiä ja siviilipalvelusta suorittavia. Oikeus alennushintaiseen lippuun on todistettava lipuntarkistuksen yhteydessä.

Varaa paikkasi ennakkoon täällä: https://ssl.eventilla.com/aarellarohkeudesta

--

ÄÄRELLÄ: RAKKAUDESTA
ke 28.10. klo 17-19.30

Ohjelma julkaistaan myöhemmin.

--

ÄÄRELLÄ: VAPAUDESTA
ke 25.11. klo 17-19.30

Ohjelma julkaistaan myöhemmin.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Tulostusversio sivusta

Museon yhteystiedot

Kansallismuseo
Mannerheimintie 34, 00100 Helsinki

0295 33 6901

Museon kotisivut

Pääsymaksut

Sisäänpääsy museokortilla
Sisäänpääsy museokortilla

14/10/0 €
Kaikille vapaa pääsy joka perjantai klo 16-18

Maksutavat

Museokortti, käteinen, pankkikortit (myös Visa Electron), laskutus, luottokortit, Ticket Mind & Body -kortti, Luottokunnan Virikekortti, Eazybreak, Smartum kulttuuriseteli ja -saldokortti, Tyky+ -kulttuuriseteli ja ePassi. Matkatoimistoilla myös voucher.

 

.