BLACK FRIDAY -TARJOUS! Museokortti nyt vuoden halvimpaan hintaan 59 €. Osta tästä
 
Näyttely
 Sisäänpääsy museokortilla
 

Unen aika - Kuvakertomuksia luonnon syntymyyteistä

Lapin maakuntamuseo , Rovaniemi

  • 8.9.2020–14.2.2021

Unen aika -näyttelyssä on esillä Susanna Lendieran ja Paavo Hamusen valokuvia, Susanna Lendieran maalauksia ja Hedda Retun sielunukkeja.

 

Valokuvaaja Paavo Hamunen ja ammattiluontokuvaaja, kuvataiteilija Susanna Lendiera ovat tunnettu ja arvostettu työpari luontokuvauksen, taiteen kouluttamisen, kansanperinteen ja arkaaisen musiikin saralla. Unen aika -näyttelyssä he yhdistävät jälleen kerran tietonsa ja taitonsa ja sukeltavat taiteensa kautta syvälle myyttiseen aikaan, unenomaisiin syntymyytteihin.

Katsojat johdatetaan luontokuvien, maalauksien ja äänimaailmojen avulla matkalle esivanhempiemme myyttisiin kuvatarinoihin ja tunnelmiin luonnon synnystä. Miten maailma syntyi? Entä kiven, veden, tuulen ja kasvien synnyt? Luonnon synty- eli alkumyytit lohduttavat ja kannattelevat yhteisöä muutosten virrassa.


Näyttelyssä on esillä Susanna Lendieran ja Paavo Hamusen valokuvia, Susanna Lendieran maalauksia ja Hedda Retun sielunukkeja.


***

Valokuvaaja ARPS PAAVO HAMUNEN tunnetaan kansainvälisesti mainetta ja palkintoja saavuttaneista luontokuvistaan ja näyttävistä luontokirjoistaan. Viimeisin kuva -ja tietoteos toteutettuna yhdessä Pirkko Siikamäen kanssa ilmestyi helmikuussa 2018. ”Oulankajoki-Muutoksen virta” oli vuoden luontokuvakirjaehdokkaana.

Paavon vuosikymmenien kokemus monipuolisena valo -ja videokuvaajana, hänen syvä luonnontuntemuksensa ja vankka tietämys eri lajien käyttäytymisestä on tehnyt hänestä Suomen kysytyimmän ja arvostetuimman kouluttajan niin luontokuvauksen, luonnontuntemuksen kuin kuvankäsittelyn ohjelmistohallinnan alueella.


Ammattiluontokuvaaja SUSANNA LENDIERA on luonnonsuojelija ja metsäläinen, viralliselta koulutukseltaan FM (uskontotiede ja ekologia), kuvataiteilija, perinnelaulaja ja itkijä. Susannan omin sanoin: ”Taiteeni välityksellä saan kerrottua kuvallisessa muodossa, mitä näen ja koen tehdessäni luonnon ja muinaisen maailmankuvamme parissa työtä. Toinen tätä perinnettä ulospäin avaava väylä on arkaainen äänimaailmani. Kun laulan joutsenten laulua tai keskityn koko kehoni voimalla karhujen syvään ääntelyyn, olen syvällä olennaisessa, luonnontajussa ja metsä laulaa minussa.

Luonnon ajatukset, luonnon tietoisuus, tämä tietoinen ja elävä voima on kaiken elämän alkulähde. Meidän tulisi kuunnella ja opetella luonnon ajatuksia herkällä korvalla, kaikilla aisteillamme. Luonnontajumme ja siitä kumpuava syvä myötätuntomme ja vaistomme suojella luontoa on elämämme elinehto tällä maapallolla.


HEDDA RETU on vaativan erityistason psykoterapeutti ja traumaterapeutti, joka on jo vuosia työskennellyt psykospirituaalisella työotteella. Hedda on perustanut Parantola Manan työskennellen siellä terapeuttina, luonnon- eli sielunpalauttajana, hoitajana, näkijänä ja parantajana.


Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

Lapin maakuntamuseo
Pohjoisranta 4, 96200 Rovaniemi

(016) 322 3260 / Arktikumin info

Museon kotisivut

Pääsymaksut

Sisäänpääsy museokortilla
Sisäänpääsy museokortilla

15/9/5€

Maksutavat

Museokortti, yleisimmät pankki- ja luottokortit

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 10:00-17:00
Ke 10:00-17:00
To 10:00-17:00
Pe 10:00-17:00
La 10:00-16:00
Su 10:00-16:00

Avoinna 1.6.-31.12.2020: ma suljettu, ti-pe 10-17, la-su 10-16, jouluaattona 24.12. suljettu

Esteettömyys [kriteerit]

Palvelut

Näyttelyn tekstit kielillä