Museo
Sisäänpääsy Museokortilla
 

Majakkalaiva Kemi

Tornatorintie 99

Iloisen punainen majakkalaiva Kemi tarjoaa lempeän matkan nykypäivää hitaampaan 1960-luvun elämänrytmiin. Kemi on talvikaudella suljettu ja avautuu toukokuussa 2023.

 

Kemi on talvikaudella suljettu ja avautuu toukokuussa 2023.

Kesäinen majakkalaiva Kemi (1901) on hieno täydennys talvimerenkulun legendan, jäänmurtaja Tarmon (1907) viereen Merikeskus Vellamon museoaluslaituriin.

Museoaluksilla ei järjestetä yleisöopastuksia, vaan Tarmoon ja Kemiin voi tutustua itsenäisesti ohjatun kiertosuunnan mukaan. Henkilökunta kertoo mielellään alusten historiasta, ja Kemillä voi lisäksi kuunnella suomenkielisiä äänitarinoita aluksen arjesta. Huomaattehan, että Tarmo ja Kemi eivät ole esteettömiä, vaan aluksilla on portaita ja paikoitellen ahdasta.

Kemi on Suomen viimeinen toiminnassa ollut majakkalaiva. Porissa vuonna 1901 valmistunut alus turvasi merenkulkua vuosikymmenten aikana monella Suomen rannikon matalikolla. Aluksen viimeinen asemapaikka oli Kemi, jonka edustalla majakkalaivan valo vilkkui vuoteen 1974 saakka.

Majakkalaiva oli omanlaisensa työpaikka, jossa miehistö työskenteli ja asui lähes yhtä mittaa keväästä loppusyksyyn aalloilla keinuen. Uudelleen kunnostettu Kemi kelluu Merikeskus Vellamon museoaluslaiturissa osana Suomen merimuseon näyttelyitä.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

Majakkalaiva Kemi
Tornatorintie 99

0403500497

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Majakkalaiva Kemi, Tornatorintie 99


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

8/5/0 €

Maksutavat

Vellamossa käyvät Museokortti sekä Smartumin, Epassin (mobiilisovellus), Eazybreakin ja Edenredin kulttuuriedut.

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti Suljettu
Ke Suljettu
To Suljettu
Pe Suljettu
La Suljettu
Su Suljettu

Kemi on talvikaudella suljettu ja avautuu toukokuussa 2023. Vellamon poikkeusaukioloajat 2022: www.merikeskusvellamo.fi/­juhlapyhien-aukioloajat/­

Opastus

Museoaluksilla ei järjestetä yleisöopastuksia, vaan Tarmoon ja Kemiin voi tutustua itsenäisesti ohjatun kiertosuunnan mukaan. Henkilökunta kertoo mielellään alusten historiasta, ja Kemillä voi lisäksi kuunnella suomenkielisiä äänitarinoita aluksen arjesta.