Museo
Sisäänpääsy Museokortilla
 

Merikeskus Vellamo

Tornatorintie 99,
48100 Kotka

Merikeskus Vellamo on nähtävyys, jonka museot kertovat meren ja Kymenlaakson seudun tarinoita.

 

Tule ja koe meren ja seudun tarinoita. Merikeskus Vellamo sijaitsee Kotkan Kantasatamassa, keskellä perinteikästä satamaympäristöä. Vellamossa kotiaan pitävät Suomen merimuseo, Kymenlaakson museo, Merivartiomuseo, monitoimitila Ruuma ja Kotkan kulttuuri- ja tapahtumapalvelut. Kesäaikaan myös museojäänmurtaja Tarmo ja ulkonäyttely Kuuri ovat avoinna yleisölle.

Merikeskus Vellamon näyttelyiden tiedot löydät Suomen merimuseon, Kymenlaakson museon ja jäänmurtaja Tarmon museot.fi-profiileista tai osoitteesta www.merikeskusvellamo.fi

Merimuseon perusnäyttelyssä liikutaan merta pitkin ajassa ja paikassa, laivoilla ja satamissa, kaukomailla ja kotirannoilla. Matkan kiintotähtinä ovat pohjoisen taivaamme Pohjantähti ja eteläisen pallonpuoliskon Etelän risti, jotka ohjaavat niin kotivesillä kuin valtamerilläkin. Merimonsterit-näyttely vie Carta marina -kartan (1539) vaarallisille vesille. Näyttelyssä lyövät kättä historialliset faktat ja myyttiset merihirviöt.

Kymenlaakson museossa voi tutustua Tahdon!-näyttelyyn, joka esittelee kymenlaaksolaisia hääperinteitä, hääpukuja ja rakkaustarinoita 1800-luvulta aina 1900-luvun lopulle asti. Karhulan lasitehtaan historiaan ja tuotantoon voi perehtyä näyttelyssä Lasia kaikille - Karhula 1889-2009.

Museoiden yhteinen suurnäyttely Kohtalona Ruotsinsalmi kertoo nykyisen Kotkan edustalla käydyn Itämeren suurimman meritaistelun ja sen jälkeen rakennetun linnoituskaupungin tarinan ennennäkemättömällä tavalla.

Rajavartiolaitoksen kanssa yhteistyössä toteutettu Merivartiomuseo avaa merivartijoiden työtä kieltolain ajoista aina nykypäivään asti. Esillä ovat mm. rajavartiointia ilmasta hoitaneet Beaver- ja Sääski-vartiolentokoneet ja vartiomoottorivene VMV 11 eli Vemma.

Venehalliin on koottu näyttävä valikoima veneitä eri vuosikymmeniltä. Niillä on liikuttu vesillä kilpaa ja huvin vuoksi, on palveltu armeijaa ja rajavartiolaitosta, on kalastettu ja pelastettu.

Vellamosta löytyy lisäksi opetus- ja seminaaritiloja, 200-paikkainen auditorio. Ravintola Laakonki ja museokauppa Plootu houkutuksineen kruunaavat elämyksen.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

Merikeskus Vellamo
Tornatorintie 99, 48100 Kotka

040 350 0497

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Merikeskus Vellamo, Tornatorintie 99, 48100 Kotka


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

12/6/0 €

Maksutavat

Käteinen, yleisimmät pankki- ja luottokortit, Museokortti, Smartum Liikunta- ja kulttuurisetelit, Tyky+ sekä VIRIKESETELI® ja TICKET VIRIKE®.

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 10:00-17:00
Ke 10:00-17:00
To 10:00-17:00
Pe 10:00-17:00
La 10:00-17:00
Su 10:00-17:00

Opastus

Yleisopastuksen voi tilata suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, saksaksi ja venäjäksi saatavuuden mukaan. Opastusmaksun lisäksi tulee maksaa pääsymaksut. Suosituksemme ryhmän maksimikooksi on 25 henkilöä.

Hakusanat

meri