TAKAISIN

 
Museo
Sisäänpääsy museokortilla

Hiekan taidemuseo

Hiekan taidemuseo on Suomen vanhin yhä toiminnassa oleva yksityinen taidemuseo.

Kultaseppä Kustaa Hiekan 1931 perustaman kotimuseon kokoelmat sisältävät paitsi kuvataidetta 1630-luvulta nykyaikaan myös monipuolista esineistöä. Hiekka matkusteli paljon, joten museossa on erikoisuuksia Kaukoidästä ja Havaijilta Pariisiin. Teollisuusneuvos Kustaa Hiekkaa voidaan pitää myös Suomen jalometalliteollisuuden perustajana.

Hiekan taidemuseon perusnäyttely esittelee museon omia taide- ja esinekokoelmia. Lisäksi museossa järjestetään vaihtuvia näyttelyitä. Perusnäyttelyssä on esillä huonekalujen, hopean ja etnografisen esineistön lisäksi kuvataidetta, pääasiassa kotimaista taidetta, kuten F. von Wrightin, Munsterhjelmin, Gallen-Kallelan, Edelfeltin, Halosen, Enckellin ja Järnefeltin teoksia. Kokoelmien tamperelaisia taiteilijoita edustavat mm. Gabriel Engberg, Kaarlo Vuori, Lennu Juvela, Tauno Hämeranta, Kauko Salmi, Marra Lampi ja Anna Alapuro.

Museota ylläpitää 1931 perustettu Kustaa Hiekan Säätiö. Vuonna 1928 valmistunut uusklassinen museorakennus on arkkitehti Oiva Viljasen piirtämä ja Tampereen ensimmäinen museokäyttöön suunniteltu rakennus.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Voit ostaa Museokortin tästä museokohteesta tai verkosta

Museon yhteystiedot

Hiekan taidemuseo
Pirkankatu 6, 33210 Tampere

050 523 7251

Museon kotisivut

Pääsymaksut

Sisäänpääsy museokortilla
Sisäänpääsy museokortilla

12/6/0 €

Maksutavat

Museokortti, korttimaksu, käteinen, Smartum Kulttuuriseteli, Tyky-Kuntoseteli+

  • facebook
  • instagram

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 15:00-18:00
Ke 15:00-18:00
To 15:00-18:00
Pe Suljettu
La Suljettu
Su Suljettu

Avoinna myös sopimuksesta, mutta ei lauantaisin (kesällä 2020 vain ilmoitetut aukioloajat). Suljettu juhlapäivinä ja niiden aattoina.

Poikkeusolosuhteiden vuoksi suosittelemme varmistamaan museon avautumispäivämäärän ja aukioloajat museon omilta kotisivuilta ennen museovierailua.

Opastus

Huom. ei opastuksia kesä-heinäkuussa 2020.
Opastus tilauksesta 70/100 € (korotettu hinta illalla 18 jälkeen ja sunnuntaisin). Lauantaisin ei opastuksia.