Museo
Sisäänpääsy Museokortilla
 

Raaseporin museo

Museigatan 8/Museokatu 8,
10600 Ekenäs/Tammisaari

Tutustu idyllisen merenrantakaupungin historiaan ja yhden Suomen kuuluisimpien taiteilijoiden, Helene Schjerfbeckin, elämään.

 

Tutustu Raseporin historiaan ja Tammisaaressa pitkään asuneen taiteilija Helene Schjerfbeckin elämään ja taiteeseen kauniissa historiallisessa pihapiirissä.

Kaikkien aikojen Raasepori- ja Helene Schjerfbeckin elämä ja taide -näyttelyt ovat avoinna kävijöille ympäri vuoden. Porvaristalossa ja Valokuvaamossa pihassa pääsee vierailemaan kesäisin ja joulunaikaan.

Toinen päänäyttelyistä esittelee Raaseporin historiaa kivikaudelta 1970-luvulle. Historian sivuilla vilahtelee käsityöläisiä, kartanoita, kirkkoja, Raaseporin linna, tehtaita, vapaa-ajan viettoa, Emma Irene Åström ja Tammisaaren seminaari, länsiuusmaalaisia murteita, maanviljelyä ja saaristolaiselämää.

Helene Schjerfbeck asui Tammisaaressa vuosina 1925-1941. Monet taiteilijan maisemista on maalattu nykyisen Raaseporin alueella ja hänen sukujuurensa ovat molempien vanhempien puolelta Tammisaaressa. Näyttelyssä on esillä sekä Schjerfbeckin taideteoksia, että hänelle kuuluneita kirjeitä ja esineitä, kuten keinutuoli, joka on kuvattu monissa hänen maalauksissaan.

Keltainen porvaristalo punaisine ulkorakennuksineen kuvaa varakkaan käsityöläisen elämää ja asuinympäristöä 1700- luvulta 1800-luvulle. Talossa asui tuolloin kelloseppä Anders Blomqvist perheineen.

Museopihan toisessa päässä sijaitsevassa, sinisessä Lindbladin talossa voi nähdä, miltä pienkaupunkivalokuvaajan työtilat saattoivat näyttää vuoden 1950 paikkeilla. Tilat koostuvat ateljeesta, pimiöstä ja kaupasta, jossa myytiin filmiä, kameroita ja valokuvakehyksiä. Tämän lisäksi tiloissa on myös pieni kameranäyttely. Näyttelyn perustana on tammisaarelaisen valokuvaajan Harry Holmströmin tekemä tuhannen esineen lahjoitus.

Blombergin talossa järjestetään oheistoimintaa näyttelyiden tiimoilta. Tyylikkään museokahvilan ikkunoista voi ihastella musen pihaa suurten ikkunoiden läpi. Myös pieni museokauppa palvelee vierailijoita.

Huom! Porvaristalo, Lindbladin talo (valokuvaamo näyttely) sekä Blombergin talo ovat valitettavasti kiinni vuonna 2022.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

Raaseporin museo
Museigatan 8/Museokatu 8, 10600 Ekenäs/Tammisaari

(019) 289 2512

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Raaseporin museo, Museigatan 8/Museokatu 8, 10600 Ekenäs/Tammisaari


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

9/6/0 €

Maksutavat

Käteinen, kortti, Smartum-setelit, E-passi, Mobile Pay
Kontant, kort, Smartum-sedlar, E-pass, Mobile Pay

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti Suljettu
Ke 11:00-17:00
To 11:00-17:00
Pe 11:00-17:00
La 11:00-17:00
Su 11:00-17:00