TAKAISIN

 
Museo
Sisäänpääsy museokortilla

Suomen Metsästysmuseo

Metsästyskulttuurin kehitystä kivikaudesta nykyaikaan, erilaisia pyyntivälineitä sekä tärkeimmät riistaeläimet.

Metsästyskulttuurin kehitystä kivikaudesta nykyaikaan, erilaisia pyyntivälineitä sekä tärkeimmät riistaeläimet. Museon yhteydessä tutkijoille tarkoitettu kirjasto ja arkisto.

Vasta uusittu perusnäyttelyosio OTSO kertoo monitasoisia tarinoita metsästyshistorian vanhimmasta kerrostumasta. Kivikaudelta saakka pitkälle historialliseen aikaan metsästys merkitsi paitsi välitöntä elantoa, myös keskeistä osaa ihmisten maailmankuvassa.

Suurriistanmetsästäjä Jaakko Ojanperän sali sisältää trofeita ja muita metsästysmuistoja yli sadasta eläinlajista ja alalajista Afrikasta, Aasiasta, Pohjois-Amerikasta ja Euroopasta.

Elämyksellinen Jahdin lumo -näyttely vie kävijät metsän siimekseen tutustumaan suomalaisen metsästyksen nykypäivään ja lähihistoriaan sekä pohdimaan metsästyksen merkitystä ja oikeutusta. Haastavalle merilinnustukselle on myös oma näyttelynsä.

Asesalissa esitellään suomalaista metsästysasehistoriaa vuosilta 1900-1985. Kaikki näyttelyn aseet on valittu Metsästysmuseon omista kokoelmista.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Voit ostaa Museokortin tästä museokohteesta tai verkosta

Museon yhteystiedot

Suomen Metsästysmuseo
Tehtaankatu 23 A, 11910 Riihimäki

(019) 722 294

Museon kotisivut

Pääsymaksut

Sisäänpääsy museokortilla
Sisäänpääsy museokortilla

7/4/3/0 €

Maksutavat

Käteinen, yleiseimmät pankki- ja luottokortit. Smartum-setelit.

  • facebook

Aukioloajat

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti valtion ja kuntien museot ovat suljettuina 1.6. saakka. Yksityisen ja kolmannen sektorin toimijoiden suositellaan toimivan samoin.

Opastus

Opastus tilauksesta. Puh. 050 435 7139