Museo
Sisäänpääsy Museokortilla
 

Oulun taidemuseo

Kasarmintie 9,
90015 Oulun kaupunki

Kotimaista, alueellista ja kansainvälistä taidetta monipuolisesti esittelevä taidemuseo kauniissa Ainolan puistossa.

 

Oulun taidemuseo sijaitsee idyllisellä paikalla Ainolan puistossa noin kilometrin päässä Oulun keskustasta. Museon monipuolisissa näyttelyissä esitellään alueen taiteilijoita, museon kokoelmia, kotimaisen kuvataiteen kiinnostavia nostoja sekä kansainvälisiä erikoisuuksia. Taidemuseo on osa Museo- ja tiedekeskus Luupin kokonaisuutta. Voitkin helposti suunnitella mukavan museopäivän ja vierailla samalla myös naapurikohteissa!

Galleria Oskari Jauhiainen esittelee kiiminkiläissyntyisen kuvanveistäjän elämäntyötä. Keskeisen osan Jauhiaisen tuotannosta muodostavat julkiset monumentaaliveistokset, joita sijaitsee ympäri Suomea. Gallerian pysyvä näyttely koostuu yhteensä yli 20 Jauhiaisen pronssi- ja puuveistoksesta sekä kuvanveistäjä Anja Juurikkalan (1923–2015) Arabialle tekemää keramiikkaa.

Näyttelyiden lisäksi taidemuseossa tapahtuu viikoittain – on vauvojen värikylpyjä, ohjattuja työpajoja, taiteilijatapaamisia, näyttelyopastuksia, luentoja ja erilaisia esityksiä. Taidemuseon tiloissa voi myös järjestää kokouksia, koulutuksia, juhlia ja yksityistilaisuuksia, joihin voi halutessaan tilata vaikkapa opastetun näyttelykierroksen tai virkistävän luovan toimintatuokion. Museovierailu on mukava aloittaa tai lopettaa Kahvila Kaarissa tai Museokauppa Ainoassa, josta löytyy kätevästi kotiin viemisiä.

Oulun taidemuseolla on kattava kokoelma, johon on tallennettu erityisesti oululaista ja pohjoispohjalaista taidetta. Yli 4000 teoksen kokoelmat ovat karttuneet vuodesta 1963 lähtien. Parhaiten kokoelmiin pääsee tutustumaan vaihtuvissa kokoelmanäyttelyissä. Kaikkien oululaisten yhteinen taidekokoelma on myös pysyvästi esillä kaupungin julkisissa tiloissa kouluista uimahalleihin, palvelutaloista kirjastoihin ja monessa muussa paikassa unohtamatta puistojen, viheralueiden ja muiden ulkotilojen teoksia. Maakuntaa palvelevat aluetaidemuseon kiertonäyttelyt ja lapsille on omia päiväkotinäyttelyitä.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

Oulun taidemuseo
Kasarmintie 9, 90015 Oulun kaupunki

044 703 7471

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Oulun taidemuseo, Kasarmintie 9, 90015 Oulun kaupunki


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

10/7/0 €

Maksutavat

Käteinen, yleisimmät pankki- ja luottokortit, Eazybreak, Edenred, Epassi, Kaikukortti, Smartum

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 09:00-17:00
Ke 09:00-17:00
To 09:00-17:00
Pe 09:00-17:00
La 10:00-18:00
Su 10:00-18:00

Opastus

Opastus tilauksesta

 

Kohdetta lähellä olevat museot