Museo
Sisäänpääsy Museokortilla
 

Museoalus Pommern

Vstra hamn,
22100 Maarianhamina

Pommern on maailman ainut nelimastoinen rahtipurjelaiva, joka on silytetty alkuperisess kunnossaan.

 

Pommern aukeaa uudella vierailukokemuksella 1. toukokuuta 2019. Astu sisn elmn laivalla ja osallistu merimiehen arkeen 1930-luvulla. Pommern tekee jokavuotisen matkansa Australiaan ja sin pset mukaan miehistn.

Pommern on ainut nelimastoinen rahtipurjealus maailmassa joka on silynyt alkuperisess kunnossa. Se on tyypillinen rahtialus, joka rakennettiin Skotlannissa 1903 ja jonka ahvenanmaalainen laivanvarustaja Gustaf Erikson osti 1923. Pommern on kuljettanut puutavaraa Skandinaviasta, salpietaria Chilest ja vehn Australiasta. Viimeisen rahtipurjehduksensa Pommern teki 1939 ja vuodesta 1952 se on ollut museoaluksena.

Nyttelyll Pommern 100 vuorokautta merell tuomme aluksen eloon ja nostamme esiin miehistn omia kertomuksia. Konsepti on lhell historiaa-elmys jossa vierailijat saavat lyt ja kokea Pommernin historian kaikilla aisteilla.
Kuuntele salaa, miten jungmanni Johan kokee ensimmisen pestins valtameripurjehtijalla, miten hn selvilytyy linjakasteesta ja miten hn kohtaa ensimmisen myrskyns. Osallistu itse tihin laivalla ja opi ompelemaan purjetta, purkamaan painolastia ja tanssimaan juhlissa Lontoossa. Koe ihmist suuremmat luonnon voimat ainutlaatuisessa ni- ja valoinstallaatiossa, joka luo elmyksen niin tyynest kuin myrskystkin.

Lasten omassa niopastuksessa Pommernin laivarotta Ruby johdattaa laivan ympri. Ruby tuntee Pommernin paremmin kuin kukaan ja voi paljastaa laivan kaikki salaisuudet. Mutta hyshl kerro tt aikuisille!

Maarianhaminan kaupunki omistaa Pommernin, mutta Ahvenanmaan merenkulkumuseon sti pit huolen kunnostustist sek nyttelyist laivalla.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Osana kulttuurikierrosta

Museon yhteystiedot

Museoalus Pommern
Vstra hamn, 22100 Maarianhamina

+358 18 19930

Museon kotisivut

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Museoalus Pommern, Vstra hamn, 22100 Maarianhamina


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

14/8/0

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti Suljettu
Ke Suljettu
To Suljettu
Pe Suljettu
La Suljettu
Su Suljettu

touko-syys 11-16, kes-elo 10-17. Suljettu loka-huhti.

Opastus

Opastus tilauksesta +358 18 19930