Museo
Sisäänpääsy Museokortilla
 

Poikilo-museot, Kouvolan taidemuseo ja kaupunginmuseo

Varuskuntakatu 11,
45100 Kouvola

Koivolatalon katon alta löytyy Kouvolan taidemuseon monipuolinen kattaus nykytaidetta ja kaupunginmuseolta Kymijoen kansan historiaa.

 

Poikilo-museot ovat Kouvolan taidemuseo ja kaupunginmuseo, KOUTA-galleria, Kino-Poikilo ja Poikilo-galleria. Museoiden kotipaikkaa, Erkki Valovirran suunnittelemaa Kouvolataloa, pidetään yhtenä Suomen kauneimmista postmoderneista rakennuksista. Poikilon tarina tiivistyy puisessa Poikilo-maskottissa, joka edustaa onnellista vaihtokauppaa, rakkautta ja iloa.

Kouvolan taidemuseo on monessa tasossa ja korkeudessa polveileva yllätyksellinen ja kaunis tila. Museossa esitellään pääasiassa oman aikamme taidetta. Museo tarjoaa vuosittain kolme sykähdyttävää näyttelyä.

Kouvolan kaupunginmuseon portaikossa virtaa Charles Sandisonin mediataideteos Joki, joka saattelee museokävijät maailmalle näyttelyistä saatujen uusien ideoiden ja ajatusten kera. Museon näyttelyt kertovat vaihtuvin teemoin koko nykyisen Kouvolan alueen monipuolisesta historiasta. Kouvolalaiset ovat joen kansaa, Kymijoki on keskeinen elementti koko alueen kannalta. Joen liikkeestä syntyvät Kouvolan elämykset, tarinat ja alueen monipuolisuus.

Kino-Poikilossa on erinomaiset tilat media-, video-, valo- ja äänitaiteen esittämiseen. Poikilo-galleria on taidemuseon ylläpitämä pieni intiimi näyttelytila ja Kouta-galleria Kouvolan Taiteilijaseuran galleriatila.

Pitäisikö löytää lahja tai tuliainen eikä ole aikaa juosta marketissa? Poikkea Poikilon museokauppaan Kouvola-taloon! Meiltä löydät sopivat viemiset ja kauniin kortin tervehdykseksi. Myös kirjat taiteen ja historian alalta, niin paikalliset kuin yleisemminkin kiinnostavat, löytyvät saman kaupan hyllyiltä. Samasta paikasta, mistä hankit Poikilo-museoiden pääsyliput.

Kouvolatalon sijainti on erinomainen, vain kävelymatka matkakeskukselta. Talon molemmin puolin on reilusti maksutonta pysäköintitilaa. Kouvolatalo on panostanut esteettömyyteensä ja koko talo on täysin esteetön liikunta-, näkö- ja kuulorajoitteisille asiakkaille.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

Poikilo-museot, Kouvolan taidemuseo ja kaupunginmuseo
Varuskuntakatu 11, 45100 Kouvola

020 615 5297

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Poikilo-museot, Kouvolan taidemuseo ja kaupunginmuseo, Varuskuntakatu 11, 45100 Kouvola


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

11/8/0 €
Alle 18-vuotiaat vapaa pääsy, perjantaisin klo 17-18 vapaa pääsy

Maksutavat

käteinen, yleisimmät pankki- ja luottokortit. ePassi, Smartum

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 11:00-18:00
Ke 11:00-18:00
To 11:00-18:00
Pe 11:00-18:00
La 12:00-17:00
Su 12:00-17:00

Opastus

Opasvaraukset puh. 020 615 5437/020 615 8486