TAKAISIN

 
Museo
Sisäänpääsy museokortilla

Hyvinkään taidemuseo

Hyvinkään taidemuseon vaihtuvissa näyttelyissä esitellään koti- ja ulkomaista nykytaidetta ja taidehistoriaa. Museolla on pysyvästi esillä Helene Schjerfbeck -huone.

Hyvinkään taidemuseo pyrkii toimimaan keskuksena, joka tarjoaa paitsi tietoa ja elämyksiä visuaalisesta kulttuurista, myös keskustelufoorumin kulttuurin ajankohtaisille ilmiöille. Näyttelyihin liittyy konsertteja, työpajoja ja taidekasvatusohjelmia, joita toteutetaan yhdessä koulujen ja päiväkotien kanssa.

Taidemuseon tilat avattiin vuonna 1982 Jussintorin taidekeskuksessa. Kaupungin sydämessä sijaitsevan vuonna 1981 valmistuneen kiinteistön ovat suunnitelleet arkkitehdit Ilmo ja Raimo Valjakka.

Kuvataide liittyy olennaisesti Hyvinkään kaupungin perinteisiin. Tyko Sallisen ja Helene Schjerfbeckin keskeisin tuotanto on syntynyt juuri täällä. Hyvinkäällä ovat asuneet ja työskennelleet myös Jalmari Ruokokoski, Anton Lindforss ja Yrjö Saarinen. Vireä kuvataide-elämä antaa oman leimansa myös nykyiselle Hyvinkäälle. Täällä asuu ja työskentelee edelleenkin poikkeuksellisen suuri joukko kuvataiteilijoita.

Hyvinkään taidemuseossa on esillä Karin ja Eric Sonckin kokoelma Yrjö Saarisen maalauksia ja piirustuksia, sekä taidemaalari Kaapo Wirtasen teoksia. Lisäksi taidemuseo hoitaa Hyvinkään taidemuseon kokoelmaa, joka on suurelta osin sijoitettuna kaupungin virastoihin ja laitoksiin. Kokoelma sisältää lähinnä kotimaista taidetta ja sen painopiste on Hyvinkään alueen kuvataiteessa. Viimeisimpänä lahjoituskokoelmana on saatu Flora Laurellin kokoelma.

Kaupungin julkisista veistoksista ja muistomerkeistä on luettelo matkailun sivuilla. Niiden hoidosta vastaa teknisen keskuksen puistojaos.

Kaupungin julkiset veistokset, muistomerkit ja kaupungin eri rakennuskohteisiin hankitut teokset ns. prosenttirahalla muodostavat Hyvinkään kaupungin kokoelman. Julkisten veistosten ja muistomerkkien hoidosta vastaa teknisen keskuksen puistojaos. Taidemuseon kokoelmat sisältävät vuosittaisella taideostomäärärahalla hankitut teokset.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Voit ostaa Museokortin tästä museokohteesta tai verkosta

Museon yhteystiedot

Hyvinkään taidemuseo
Hämeenkatu 3 D, 05800 Hyvinkää

040 480 1644

Museon kotisivut

Pääsymaksut

Sisäänpääsy museokortilla
Sisäänpääsy museokortilla

5/4/0 €

Maksutavat

Käteinen, Pankki/luottokortti, Museokortti, Smartumin liikunta- ja kulttuurisetelelit

  • facebook
  • twitter
  • instagram

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 11:00-18:00
Ke 11:00-18:00
To 11:00-18:00
Pe 11:00-17:00
La 11:00-17:00
Su 11:00-17:00

Keskiviikkoisin klo 16-18 vapaa pääsy

Opastus

Opastus tilauksesta.