Museo
Sisäänpääsy Museokortilla
 

Postimuseo

Alaverstaanraitti 5,
Tampere

Viestinviejä, tunteentuoja. Museokeskus Vapriikissa koko perheen Postimuseossa teet elämyksellisen matkan postin kanssa 1600-luvulta nykypäivään.

 

Postimuseon tunnelmallisessa perusnäyttelyssä on paljon elämyksellistä nähtävää ja koettavaa kaikenikäisille kävijöille. Viestinviejät-näyttely kuljettaa kävijän tarinoiden avulla viestinvälitykseen historiaan 1600-luvulta lähimenneisyyteen. Postitalonpojan 1600-luvun hirsiasumukset kuun valossa ovat ensimmäinen asia, jonka huomaat astuessasi näyttelyyn. Posti perustettiin Suomeen vuonna 1638 ja kulki ketjuna talosta taloon postitalonpojille, myös hengenvaarallisina merenylityksinä. Kävijä voi kuunnella koskettavia kirjeitä sodan ajalta tai palata muistoissaan 1980-luvulle, jolloin innostuttiin c-kasetteina kulkevista äänikirjeistä.

Postimuseon kokoelmissa on mittava esine- ja kuva-aineisto sekä kaikki Suomessa julkaistut postimerkit ja paljon erilaisia filateelisia erikoiskokoelmia. Museossa toimii Suomen ainut julkinen filateelinen ja postihistoriallinen erikoiskirjasto, jossa on tutkijoiden, alan harrastajien ja muiden kiinnostuneiden käytettävissä kirjojen lisäksi runsas arkistoaineisto.

Postimuseo sijaitsee Tampereen keskustassa museokeskus Vapriikissa, jossa voit tutustua aina kerralla yli kymmeneen näyttelyyn. Vapriikista löytyvät Tampereen luonnontieteellinen museo, Tampereen kivimuseo, Postimuseo, Suomen Jääkiekkomuseo, Mediamuseo Rupriikki, ja Suomen Pelimuseo.

Museokävijöitä palvelevat museoravintola Valssi ja Vapriikin museokauppa, josta löydät hyvän kirjallisuusvalikoiman, lahjat ja uniikit tuliaiset.

Kuuntele myös Viestin-podcastiamme ja pääset perehtymään viestinnän ajankohtaisiin ilmiöihin sekä niiden historiaan ja tulevaisuuteen. Tarjoamme kiinnostavia näkökulmia viestinnän murroksiin ja uusia oivalluksia ajasta, jossa elämme. Löydät Viestin-podcastin yleisimmiltä podcast-alustoilta, kuten Spotifysta.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

Postimuseo
Alaverstaanraitti 5, Tampere

(03) 5656 6966

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Postimuseo, Alaverstaanraitti 5, Tampere


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

14/10/7/0€, perhelippu 32 €

Maksutavat

Käteinen, Visa, Visa Electron, Mastercard, Maestro, Diners Club international, Ticket Mind & Body, Ticket Duo, Smartum Visa, Smartum liikunta- ja kuttuuriseteli, Virike ja Tyky (kulttuuriin) -setelit, Tyky Online

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 10:00-18:00
Ke 10:00-18:00
To 10:00-18:00
Pe 10:00-18:00
La 10:00-18:00
Su 10:00-18:00

https:/­/­www.postimuseo.fi/­tule-meille/­