Museo
 

Presidentti K. J. Ståhlbergin lapsuudenkoti

Ronkaalankuja 4,
85801 Haapajärvi

Kymmenen vuotta lapsuudestaan Haapajärvellä viettäneen Suomen tasavallan ensimmäisen presidentin Kaarlo Juho Ståhlbergin lapsuudenkoti sijaitsee Haapajärvellä, luonnonkauniin Ronkaalan pappilan pihapiirissä.

 

Kymmenen vuotta lapsuudestaan Haapajärvellä viettäneen Suomen tasavallan ensimmäisen presidentin Kaarlo Juho Ståhlbergin lapsuudenkoti sijaitsee Haapajärvellä, luonnonkauniin Ronkaalan pappilan pihapiirissä. Nykyisin museona oleva ja alkuperäisellä paikallaan sijaitseva K. J. Ståhlbergin lapsuudenkoti on rakennettu vuonna 1784. Museokäyttöön lapsuudenkoti otettiin vuonna 1969 Urho Kekkosen juhlallisin vihkimismenoin.

K. J. Ståhlbergin lapsuudenkoti kuvaa 1800-luvun lopun maaseutupappilan elämänmenoa ja asumisen tyyliä. Esineet museoon on saatu pääosin lahjoituksina, osa on ostettu ja osa on lainassa Haapajärven kotiseutumuseosta. Ajan hengen kuvauksen lisäksi museosta löytyy paljon kuvamateriaalia Ståhlbergistä ja hänen perheensä elämästä, museon käyttöön vihkimisestä ja Wäinö Aaltosen Ståhlbergin rintakuvan paljastustilaisuudesta. Myös lapsuudenkodin yläkerrasta löytyy Ståhlbergin elämänvaiheista kertova valokuvanäyttely.

K. J. Ståhlbergin lapsuudenkoti sijaitsee aivan Haapajärven ydinkeskustan tuntumassa. Pappilan läheisyydessä sijaitsee myös kaunis Ronkaalan ranta.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

Presidentti K. J. Ståhlbergin lapsuudenkoti
Ronkaalankuja 4, 85801 Haapajärvi

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Presidentti K. J. Ståhlbergin lapsuudenkoti, Ronkaalankuja 4, 85801 Haapajärvi


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Ei Museokortti-museo

3/2 €

 
Ei Museokortti-museo

Tämän museokohteen tiedot saattavat olla vanhentuneita. Tarkistathan tiedot esimerkiksi museon omilta kotisivuilta.