Valtioneuvoston päätöksellä myös museot ovat suljettu toistaiseksi.

Koronavirus ja Museokortti: Vastauksia kysymyksiin

Museot on suljettu koronavirusepidemian pysäyttämiseksi. Olemme jatkaneet maaliskuussa kaikkien käytössä olevien Museokorttien voimassaoloaikaa yhdellä kuukaudella. Nyt on myös mahdollista jatkaa Museokortin voimassaoloa huoletta – et menetä käyttöaikaa.


1. Kuinka koronavirusepidemia vaikuttaa oman Museokorttini toimintaan? Entä voimassaoloaikaan?

Pidensimme voimassaolevien Museokorttien (ensimmäinen museokäynti tehty) voimassaoloaikaa automaattisesti yhdellä kuukaudella. Pidennys koski voimassaolevia kortteja, joilla ensimmäinen käynti on tehty ennen pe 13.3.2020. Viimeinen voimassaolopäivä siirtyi 30 päivällä eteenpäin seuraavien arkipäivien aikana. Museokortin omistajalta tämä ei edellyttänyt toimenpiteitä.

Koronavirustilanne saattaa vaikuttaa museoiden aukioloaikoihin ja tapahtumatoimintaan. Jos museokohde on avoinna, Museokortti käy museoissa normaalisti sisäänpääsyn maksuvälineenä.

2. Voinko jatkaa Museokorttini voimassaoloa huoletta myös poikkeusaikana?

Nyt on mahdollista jatkaa Museokortin voimassaoloa huoletta – uusi käyttöaika alkaa vasta museoiden auetessa, jos valitset niin.

Oma Museokortti -asiakassivulla valitset jatkoaikaa ostaessasi kahdesta vaihtoehdosta:

  • A) Tuen museoita jatkamalla voimassaoloa nyt. En tarvitse kortilleni ajallista hyvitystä.
  • B) Tuen museoita jatkamalla voimassaoloa nyt. Haluan kortilleni ajallisen hyvityksen museoiden kiinnioloajan mukaisesti.

Valitsemalla vaihtoehdon A) korttisi voimassaoloa jatketaan heti 12 kk:lla. Osan tästä ajasta museot saattavat olla suljettuina. Jos kortti on jo vanhentunut, uusi 12kk voimassaolo alkaa ostohetkestä.

Valitsemalla vaihtoehdon B) korttisi voimassaoloa jatketaan 12 kk:lla. Lisäksi hyvitämme
kortillesi museoiden kiinnioloajan ylimääräisellä ajanjaksolla. Uusi voimassaoloaika aktivoituu automaattisesti vasta sitten kun museoilla on lupa avautua. Saat voimassaoloajan aktivoitumisesta myös erillisen sähköpostiviestin.

3. Voinko laittaa Museokorttini tauolle? Mistä löydän Museokortin käyttöehdot?

Museokortin voimassaoloaika alkaa ensimmäisestä museokäynnistä ja kestää katkeamatta vuoden ajan, joten Museokorttia ei voi laittaa tauolle. Löydät Museokortin käyttöehdot täältä.

4. Miten museoissa varaudutaan covid-19 virukseen?

Ennen valtioneuvoston päätöstä museoissa varauduttiin virukseen esimerkiksi siivoamista lisäämällä. Jokainen museokohde päättää omista ratkaisuistaan itsenäisesti tai viranomaismääräysten perusteella.

5. Mistä löydän tiedon museon mahdollisista poikkeusaikatauluista, aukioloajoista, opastusten ja tapahtumien tilanteesta?

Nopeasti muuttuvassa tilanteessa luotettavimpia tietolähteitä ovat museokohteen omat verkkosivut ja sosiaalisen median kanavat. Suosittelemme tarkistamaan tiedot näistä kanavista.

Jokainen Museokortti-kohde on itsenäinen organisaatio, joka tekee päätökset omista aukioloajoistaan itsenäisesti tai viranomaismääräysten pohjalta.

6. Miten voin omalta osaltani toimia estääkseni epidemian leviämistä ja auttaakseni muita?

Vältä sosiaalisia kontakteja. Jos liikut julkisissa tiloissa, noudata ohjeita perusteellisesta käsienpesusta saippualla ja pidä etäisyyttä muihin.

Myös lieväoireiset sairastuneet levittävät tartuntoja muihin. Vaikka itse kuuluisimme enemmistöön, jonka taudinkuva on lievä, oma toimintamme vaikuttaa valtavasti siihen, kuinka moni muu sairastuu vakavasti.

Ainoa mahdollisuus rajata epidemian leviämistä on tartuntaketjujen katkaiseminen: keinoja tähän ovat hygienia, fyysinen etäisyys ja sosiaalinen eristäytyminen. Tämä on oleellista auttaaksemme ja suojellaksemme muita, heikoimmassa asemassa olevia, rakkaitamme.

Toivotamme antoisia museokierroksia heti tilanteen rauhoituttua. Pidetään huolta toisistamme. Olemme yhdessä ihmisiä poikkeuksellisen ajanjakson edessä.


Museokortti-tiimi


 
  • Facebook
  • Twitter

Hae museoita

 

Teemat

Palvelut

Esteettömyystiedot [kriteerit]

 
 
.