Pohjoisessa luonto ja kulttuuri sulautuvat yhteen – seuraa Kristan matkaa lumoavaan Lappiin!

Lappi tarjoaa upean luonnon lisksi kutkuttavaa kulttuuria ja kiehtovaa historiaa. Kuva: Krista Ylinen

Laulustakin tuttu Lapin kesä on koettava ainakin kerran elämässä. Krista Ylinen lähti testaamaan Museokortin matkavinkkejä ja valitsi yli 30 valmiin kierroksen joukosta seikkailun lumoavaan Lappiin.

Krista Ylinen (@krista_ylinen) valitsi Museokortin matkavinkkien yli 30 kierroksen joukosta seikkailun lumoavaan Lappiin. Krista lähti perheineen kiireettömälle reissulle Lappiin, missä luonto ja kulttuuri sulautuvat täydellisesti yhteen.

Matkalla sukellettiin pohjoisen elämään ja luontoon saamelaiskulttuurin, taiteen, tieteen ja historian kautta. Matkaseurue suuntasi lähtöpisteestään Kotkasta Kuusamon kautta Sodankylään ja Inariin, ja sieltä Kittilän ja Rovaniemen kautta takaisin etelään.

Lapin Kultamuseossa Tankavaarassa Krista tutustui perheensä kanssa kultakuumeen värikkääseen historiaan ja pääsi kokeilemaan myös kullanhuuhdontaa. Inarissa päästiin vierailemaan uudistuneessa Saamelaismuseo Siidassa ja tehtiin päiväretki Pielpajärven erämaakirkolle.

Kittilässä perhe vieraili kahden kiinnostavan lappilaistaiteilijan, Kalervo Palsan (1947-1987) ja Reidar Särestöniemen (1925- 1981), ateljee-kodeissa. Kierroksen viimeinen etappi oli Rovaniemi, joka tarjosi Lapin matkaajille elämyksiä nykytaiteen ja tieteen parissa.

Katso Kristan kierros Museokortin Instagram-kohokohdista.

Lue koko juttu

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp