JOULUTARJOUS: 31.12. asti Museokortteihin kuukausi kaupan plle 12 kk + 1 kk
OSTA NYT

2. Museokortin kyttminen

2.1. Mistä hetkestä Museokortin voimassaolo alkaa? Mistä tiedän kauanko korttini on vielä voimassa?

Täysin uuden Museokortin voimassaoloaika alkaa aina ensimmäisestä museokäynnistä, kun kortille merkitään ensimmäinen museokäynti. Ostoajankohta tai käyttäjäksi rekisteröinti ei vaikuta voimassaoloon, ellei Museokortille merkitä museokäyntiä heti ostotilanteen yhteydessä. Tämä koskee myös lahjaksi ostettuja kortteja. Toisin sanoen: Kun ostat Museokortin tänään, mutta menet sillä museoon vasta ensi kuun viides päivä, voimassaoloaika alkaa tuosta käynnistä.

Huomioithan, että kun voimassaoleva Museokortti uusitaan, sen viimeistä voimassaolopäivää siirretään 12 kuukaudella eteenpäin. Jo umpeutuneen kortin uusi 12 kuukauden voimassaolo alkaa uusimispäivästä.

Museokorttisi voimassaolon voi tarkistaa museossa lukijalaitteella, Oma Museokortti -asiakassivulta tai Museokortti-sovelluksesta.


2.2. Pääsenkö museoon, jos minulla on muovinen Museokortti, mutta se on unohtunut kotiin?

Museokortti on aina esitettävä lipunmyynnissä vierailun yhteydessä. Jos varsinainen Museokortti unohtuu kotiin, pelkän asiakasnumeron avulla pääsee museoon, mutta asiakasnumeron kanssa on aina varauduttava todistamaan henkilöllisyys kuvallisella henkilöllisyystodistuksella. Voit myös ladata Museokortti-sovelluksen, liittää korttisi siihen ja käyttää sitä museokäynteihin. Lisätietoja sovelluksesta löydät täältä sekä tämän sivun kohdasta 8.

Pelkän henkilöllisyystodistuksen tai nimen esittäminen ei siis riitä sisäänpääsyyn. Museossa on aina esitettävä joko Museokortti, sovellus (johon on liitetty asiakasnumero) tai sitten asiakasnumero ja henkilöllisyystodistus. Suosittelemme tallentamaan Museokortin asiakasnumeron esimerkiksi puhelimeen. Käytännöllinen tapa on myös ottaa kuva Museokortista.


2.3. Olen vieraillut museoissa pahvisella kortilla tai asiakasnumeroni kanssa, mutta nyt museon lukijalaite ilmoitti, että käyttöaika on mennyt umpeen. Mitä voin tehdä?

Rekisteröimättömällä asiakasnumerolla voi vierailla museoissa kahden viikon ajan ensimmäisestä käynnistä alkaen. Tämän jälkeen sinun on rekisteröidyttävä käyttäjäksi päästäksesi korttikohteisiin. Rekisteröinti tapahtuu täällä.

On myös mahdollista, että korttisi voimassaolo on päättynyt. Tässä tapauksessa voit uusia kortin museovierailun yhteydessä, Oma Museokortti -asiakassivuilla tai sovelluksessa.

 

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp