Näin ostat Museokortteja yritykselle ja yhteisölle: vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin

1. Kuinka Museokortteja ostetaan laskulla?

Tilauslomakkeemme (Museot.fi/yritystilaus) kautta yritykset ja yhteisöt voivat vaivattomasti tilata Museokortteja lahjaksi esimerkiksi henkilöstölle, avainasiakkaille tai hallituksen jäsenille. Pienin laskulla maksettava tilaus on 10 kappaletta, maksimimäärää ei ole. Voit valita toimituksen joko postitse tai sähköisesti. Kortit laskutetaan verkko- tai paperilaskuna.

Jos haluatte ostaa alle 10 kappaleen erän tai maksaa tilauksenne luottokortilla, voitte käyttää verkkokauppaamme.

2. Tarvitseeko lahjansaajien nimet tietää jo ostotilanteessa?

Ei tarvitse. Museokortti on helppo lahja, jonka voi antaa kenelle tahansa. Kun haluat tilata erän kortteja ja jakaa niitä eteenpäin vasta myöhemmin esim. liikelahjoina, valitse tilausta tehdessä toimitus postitse. Kortit toimitetaan 1–2 viikossa ilmoittamaasi osoitteeseen valmiiksi lahjakuoriin pakattuina. Jokaisessa kuoressa on pahvinen lahjakortti, jossa on yksilöllinen, 12-numeroinen asiakasnumero — sitä käyttäen lahjansaaja pääsee heti museoon. Kun hän rekisteröityy Museokortin käyttäjäksi osoitteessa Museot.fi/rekisteroidy, toimitamme hänelle henkilökohtaisen, kohokirjaimilla varustetun Museokortin.

3. Voiko kortit toimittaa suoraan lahjansaajille?

Kyllä. Kun tiedät keille tilaamasi kortit ovat tulossa ja haluat säästää aikaa jakelulta, valitse tilauslomakkeella digitoimitus ja täytä yhteystietosi. Otamme sinuun yhteyttä seuraavan arkipäivän aikana toimitusjärjestelyihin liittyen. Toimitusta varten tarvitsemme listan lahjansaajien sähköposteista. Sähköpostin lisäksi lahjaviesti voidaan lähettää myös tekstiviestinä, tällöin tarvitsemme myös saajien mobiilipuhelinnumerot. Museokortit toimitetaan suoraan lahjansaajille valitsemanasi päivänä ja kellonaikana. Lahjaviestissä on yksilöllinen 12-numeroinen asiakasnumero — sitä käyttäen lahjansaaja pääsee heti museoon. Kun hän rekisteröityy Museokortin käyttäjäksi osoitteessa Museot.fi/rekisteroidy, toimitamme hänelle henkilökohtaisen, kohokirjaimilla varustetun Museokortin.

4. Mitä tarkoittaa, että lahjansaajan pitää rekisteröityä käyttäjäksi?

Jokainen Museokortin omistaja rekisteröityy käyttäjäksi. Rekisteröitymistietojen perusteella hänelle valmistetaan ja postitetaan muovinen, kohokirjaimin varustettu Museokortti. Samalla hänen tietonsa tallentuvat tietokantaamme ja voimme esimerkiksi kortin katoamistilanteessa toimittaa uuden kortin.

Jos rekisteröimätön, väliaikainen kortti katoaa uutta korttia ei voida toimittaa. Suosittelemme, että lahjansaajat rekisteröityvät mahdollisimman nopeasti Museokortin käyttäjiksi. Jos väliaikaisella kortilla vieraillaan museossa on rekisteröityminen tehtävä kahden viikon sisällä tuosta käynnistä.

Rekisteröitymisen jälkeen korttia voi myös käyttää digitaalisena kirjautumalla kortin tiedoilla Museokortti-sovellukseen.

5. Koska Museokortin voimassaolo alkaa?

Museokortin voimassaoloaika alkaa aina ensimmäisestä museokäynnistä, eli lahjaksi ostettu Museokortti ei vanhene ennen kuin sitä oikeasti käytetään. Vierailun voi tehdä väliaikaisella pahvisella kortilla, muovisella kortilla, Museokortti-sovelluksella tai pelkällä asiakasnumerolla.

6. Voivatko tilatut kortit ”vanheta”?

Tilattavat väliaikaiset kortit eivät vanhene ennen aikojaan, sillä voimassaolo alkaa vasta ensimmäisestä museokäynnistä. Voitte tehdä tilauksen nyt ja antaa kortit esimerkiksi kolmen kuukauden kuluttua henkilöstön virkistyspäivänä. Voitte myös jakaa käyttämättömiä kortteja pitkin vuotta esimerkiksi palkintoina.

7. Osalla henkilökunnastamme on jo Museokortti. Voiko heille tilata kortit?

Museokortteja voi yhdistää, eli kortin omistajat voivat lisätä uuden kortin voimassaoloajan jo käytössä olevaan korttiin. Tämä lisää käytössä olevaan korttiin 12 kuukautta lisää voimassaoloaikaa. Yhdistämisen voi tehdä Oma Museokortti -asiakassivulla ja kaikissa korttikohteissa.

Vain täysin käyttämätön (ei vierailuja tai kirjautumista) Museokortti voidaan yhdistää jo käytössä olevaan korttiin.

8. Mitä tarkoittaa "korttiin painettava teksti"?

Voit halutessasi kirjoittaa 27 merkkiä pitkän tekstin (esimerkiksi yrityksen nimi tai slogan), joka painetaan käyttäjän nimen alle lopulliseen, henkilökohtaiseen muovikorttiin. Huomaathan, että väliaikaiseen korttiin tätä tekstiä ei tule.

9. Mitä tarkoittaa kumppanimuseo?

Jos tilaus tehdään yhteistyössä jonkin Museokortti-kohteen kanssa voi tilauksen tekevä taho valita kumppanimuseon ja kirjoittaa lomakkeeseen museon yhteyshenkilön nimen. Näistä korteista maksetaan museolle provisio.

10. Tilaus ei ole saapunut perille, mitä teen?

Ongelmatilanteissa ja kysymyksissä voit olla yhteydessä Museokortin myyntikoordinaattoriin:

puh: 044 4300 702

email: myynti@museot.fi

11. Kuinka verottaja suhtautuu Museokorttiin?

11.1. Yritys tai yhteisö antaa Museokortteja joululahjoiksi työntekijöilleen

Museokortin voi antaa lahjaksi ilman veroseuraamuksia. Verottajan antaman tulkinnan mukaan Museokortti on vähäinen lahja, koska se maksaa alle 100 euroa, eikä ole rahaan verrattava tai rahaksi muutettava tuote.

Veronalaiseksi palkka- tai eläketuloksi ei katsota vähäistä lahjaa, joka on saatu muuna kuin rahana tai siihen verrattavana suorituksena. Kun annetaan lahjoja työntekijöille, tulee varmistua, ettei tällöin syrjitä ketään. Lisätietoja vähäisistä lahjoista Verottajan sivuilta.

11.2. Yritys tai yhteisö antaa Museokortteja joululahjaksi avainasiakkailleen

Kun Museokortteja annetaan yhtiön ulkopuolisella rajatulle ryhmälle, se tulkitaan edustuslahjaksi. Tällöin lahjan arvosta 50 prosenttia voidaan vähentää antajan verotuksessa.

11.3. Yritys tai yhteisö haluaa palkita eläkkeelle jäävän työntekijän Museokortilla

Tilanne on sama kuin kohdassa 11.1.

11.4. Yritys tai yhteisö ostaa Museokortteja, jotka ovat palkintona arpajaisissa

Jos arpajaispalkintojen arvo on enintään 166,66 euroa, ei arpajaisveroa tarvitse maksaa. Jos arpajaiset järjestetään työntekijöiden kesken, työnantajalta saatu palkinto on veronalaista tuloa. Mutta yhden voiton arvo on niin vähäinen, ettei sitä tarvitse esittää henkilön verotuksessa.

11.5. Yritys tai yhteisö tukee työntekijöiden hyvinvointia Museokortilla (vrt. virikeseteli)

Tyky-maksuvälineenä saatavan edun maksiarvo on vuodessa 400 euroa per henkilö. Tällöin se on saajalla verotonta ja työnantaja voi vähentää sen verotettavasta tulostaan. Museokortti jää tämän rajan alle huomattavasti.

Työntekijän saama tavanomainen henkilökuntaetu on TVL 69 §:n mukaisesti ei-veronalaista muun muassa työnantajan järjestämästä liikunta- ja kulttuuritoiminnasta. Erityisesti TVL 69 § 5 momentti toteaa, että tällainen Tyky-etu voi olla käynti museossa. Tärkeää on, että etu on henkilökohtainen. Tyky-edun on oltava tasapuolisesti kaikkien työntekijöiden saatavilla. Työntekijän ei tarvitse sitä ottaa vastaan. Usein Tyky-seteliin liittyy myös työntekijän omavastuu-osuus, esim. 15% edun arvosta.

 

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp