This website is being updated. This is a beta version.
 
Event
 

Ateneum Live X Ronja Salmi

Ateneum Art Museum, Helsinki

  • 11.11.2020 (18.00)

Ateneum Live on keskustelusarja työstä, taiteesta ja elämästä.

 

Toimittaja Ronja Salmi luotsaa kohtaamisia, joissa pohditaan nykyhetken ja taiteiden risteämiskohtia. Suomeksi. Ateneum Bistrossa, vapaa pääsy.

KE 2.9. MIKÄ TEKEE KLASSIKON?
Miksi tietyt teokset puhuttelevat meitä vuodesta toiseen? Onko kyse tottumuksesta, toistosta, altistumisesta, nostalgiasta vai teosten erinomaisuudesta? Onko klassikko tarpeeksi yleispätevä vai pysäyttävä? Kuka päättää klassikon statuksesta ja miten aika kohtelee rakastettuja teoksia? Tavoitteleeko tekijä ajatonta teosta? Vieraana kirjailija Riikka Pulkkinen.

KE 7.10. KULTAKAUSI JA NYKYMUOTI
Miten ajaton kuvataide ja nykymuoti keskustelevat? Mitä lainataan ja miksi? Ekologisia ja vastuullisia asusteita valmistavan Lovian perustaja Outi Korpilaakson jatkuva inspiraation lähde ovat Akseli Gallen-Kallelan teokset. Miksi kultakauden maalarin estetiikka on edelleen ajankohtainen? Linnan juhlien uuden luottosuunnittelija Anni Ruuthin luomukset ovat täynnä symboliikkaa, suomalaista mytologiaa ja baletin sävyjä. Miten yhden illan juhlapuvusta saa vastuullisen? Voiko puku itsessään olla taidetta ja siten ajatonta?

KE 11.11. MITEN SIEDÄMME MONIOTTELIJOITA?
Magnus Enckell oli moninainen taiteilija, jonka teoksia pystymme ehkä vasta nyt katsomaan sillä laajuudella, jonka ne ansaitsevat. Miksi moniottelijoita, usean alan tai suuntauksen taitajia, on vaikea hyväksyä? Mitä hyötyjä ja haittoja usean uran valinnut tekijä nykypäivänä kohtaa? Kuinka tekijä itse löytää itsevarmuuden usealla työn saralla? Vieraana ex-punkkari, nykyinen toimitusjohtaja ja elokuvaohjaaja Tuukka Temonen.

Share this with your friends!

Print version

Museum contact details

Ateneum Art Museum
Kaivokatu 2, Helsinki

0294 500 401

Museum website

Admission fees

Admission with Museum Card
Admission with Museum Card

17/15/0 €

Payment methods

Ateneumissa voi maksaa käteisellä ja pankki-/luottokortilla (Visa, Visa Electron, Mastercard, Mastercard Maestro, American Express, Diners Club). Lisäksi sisäänpääsylipun voi maksaa Smartumin, Edenredin, ePassin ja Eazybreakin erilaisilla kulttuurimaksutavoilla.

Tapahtuma-tyypit

 

OTHER MUSEUMS NEARBY