This website is being updated. This is a beta version.
 
Event
 

Painokangasluennot

Rosenlew Museum, Pori

  • 14.9.2020–16.11.2020

Keväältä peruuntuneet luennot järjestetään nyt syksyllä 2020! Rosenlew-museon yleisöluentosarja painokankaista kertoo tekstiiliteollisuudesta, designista, kuoseista, väreistä ja suunnittelijoista. Luennoille on varattu 25 istumapaikkaa turvavälit huomioiden. Mukaan pääsee saapumisjärjestyksessä.

 

Luennot ovat maksuttomia ja avoimia kaikille. Ne pidetään maanantaisin klo 17.30 Rosenlew-museossa, Kuninkaanlahdenkatu 14, Pori.

HUOM! Koronaviruksesta johtuen olemme rajoittaneet osallistujamäärää. Luennoille on varattu 25 istumapaikkaa turvavälit huomioiden. Mukaan pääsee saapumisjärjestyksessä.

Osa luennoista julkaistaan myös museon YouTubessa. Luentosarja järjestetään yhteistyössä Satakunnan Museon ystävät ry:n kanssa. Tervetuloa!


14.9. Forssan painokankaat: retroa, kukkia, op-taidetta. FM Kristiina Huttunen, Forssan museo

Forssassa on painettu kangasta vuodesta 1861. Millaisia olivat tekstiilisuunnittelijat kuosien takana? Tutustu mm. Arja Mattilan, Pirkko Hammarbergin ja Aini Vaarin retrokuoseihin runsaan kuvallisen katsauksen muodossa!


28.9. Marimekko-Printex - 70 vuotta kangasmalleja ja kokoelmia. Amanuenssi Harry Kivilinna, Design-museo

Marimekko - suomalaisen designin lippulaiva - on vuosikymmenien ajan säilyttänyt omaperäisen linjansa. Design-museon amanuenssi Harry Kivilinna kertoo Marimekon vaiheista, estetiikasta, keskeisistä suunnittelijoista ja kangasmalleista.


12.10. Timo Sarpaneva ja Ambiente. Marjatta Sarpaneva.

Timo Sarpaneva (1926-2006) on maailman tunnetuimpia lasitaiteilijoita ja monipuolisen uran tehnyt muotoilija. Ambiente oli hänen urallaan lyhyt mutta tärkeä vaihe. Luennolla Marjatta Sarpaneva muistelee taiteilijan värikästä suhdetta Ambiente-kankaisiin.


16.11. Metsovaara design -painokankaat, prof. Heidi Pietarinen, Lapin yliopisto

Tekstiilitaiteilija Marjatta Metsovaaran (1927-2014) ensimmäinen Kukka-painokangasmalli painettiin vuonna 1962 Tampellan Lapinniemen tehtaalla. Mistä tunnistaa Metsovaaran painokankaat tai miltä tuntuu Lappi-satiinin kiiltävä ylellisyys?

Share this with your friends!

Print version

Museum contact details

Rosenlew Museum
Kuninkaanlahdenkatu 14, 28100 Pori

(02) 621 1866

Museum website

Admission fees

Admission with Museum Card
Admission with Museum Card

6 /3/2,5 €

Payment methods

käteinen, yleisimmät pankki- ja luottokortit.