Exhibition
 Admission with Museum Card
 

Tehtaan tekem ruokaa

Finnish Museum of Agriculture Sarka , Loimaa

  • 5.2.2021–9.1.2022

Mist lhtien sokeria on valmistettu Suomessa? Mik oikeastaan on broileri ja miten se saapui Suomeen? Ent miten valmistetaan sipsej?

Suomen maatalousmuseo Sarka on suljettu toistaiseksi vallitsevan koronatilanteen vuoksi.

 

Tehtaan tekem ruokaa -nyttely kertoo kotimaisten elintarvikkeiden tarinan sokerista sipseihin ja makkarasta maksalaatikkoon. Kvijt psevt vierailemaan tiskimyymlss 1900-luvun alkupuolelta, itsepalvelumyymlss sek kotikeittiss.

Nyttelyss tarkastellaan erityisesti kotimaisista raaka-aineista valmistettujen teollisten elintarvikkeiden historiaa, elintarvikepakkausten merkityst sek ruoan mainontaa. Nyttely tarjoilee tietoja ja tunnelmia muun muassa sokerin, margariinin, makkaran, broilerin, leivn, juuston, valmisruokien sek sipsien valmistuksesta ja kulutuksesta.

Nyttelyss pohditaan sit, miksi nykypivn symme sellaista ruokaa kuin symme. Jalostettujen elintarvikkeiden kulutus ja valikoima ovat kasvaneet erityisesti 1900-luvulta lhtien. Tm on vaikuttanut merkittvsti niin suomalaiseen ruoantuotantoon kuin jokapiviseen ruokailuumme.

Nyttelyn hauskat animaatiot johdattavat sokerin, leivn ja sipsien teollisen valmistuksen saloihin. Kotikeittiss pohditaan, mit tnn sytisiin. Ruokavisassa voit testata, kuinka hyvin tunnet elintarvikkeita koskevat nimet, faktat ja mainoslauseet.

Share this with your friends!

Opening hours

Mon Closed
Tue 10:00-17:00
Wed 10:00-17:00
Thu 10:00-17:00
Fri 10:00-17:00
Sat 10:00-17:00
Sun 10:00-17:00

1.4.-30.9. every day 10 am – 5 pm, 1.10.-31.3. Tuesday – Sunday 10 am – 5 pm

Accessibility [the criteria]

Facilities

Themes

Keywords

food

Näyttelyn tekstit kielillä