Kun kirppu puree sinua - perinnekeruu lapsuusmuistoista Liedossa

Valokuva on Liedon Kaurinkosken alakansakoulusta 1900-luvun alkupuolelta, opettajana Ethel Anttila. Kaurinkosken koulu oli toiminnassa vuosina 1919 - 1969, jonka jälkeen kaurinkoskelaiset kävivät Pahkamäen koulua.

Suomi 100 vuotta -juhlavuoteen liittyen Liedon museo kerää muistoja koulunkäynnistä ja lapsuudesta Liedossa aina rippikoulun käyntiin saakka.

Muisteluiden lisäksi kerätään valokuvia, värssy-, ystävä- tai päiväkirjoja, todistuksia, käsitöitä, piirustuksia, kirjoitus- ja ainevihkoja, leluja, vaatteita tai muita lapsuuteen liittyviä asioita. Muistoja voi kirjoittaa tai museon henkilökunta voi tulla myös haastattelemaan. Muistot ja muu aineisto voivat olla miltä vuosikymmeneltä tahansa, museossa kerätään talteen myös nykyaikaa.

Kaikki kerätty aineisto tallennetaan Liedon museon kokoelmiin. Tallennus tapahtuu pääosin digitoimalla, ja alkuperäinen aineisto palautetaan, mikäli lahjoittaja ei halua siitä luopua. Muistoja otetaan vastaan koko vuoden 2017 ajan museossa, mutta museon henkilökunta on aina paikalla myös Oikeus oppia - vapaus valita tapahtumissa.

Lietolaiseen lapsuuteen liittyvistä tarinoista, valokuvista, muistokirjoista ja esineistä kootaan Liedon museon verkkosivulle oma sivunsa, jossa ne ovat kaikkien luettavissa. Aineistolle voi halutessaan määrätä myös erityisehtoja, jolloin käyttö määräytyy ehtojen mukaan - kaikkea ei tarvitse luovuttaa vapaaseen käyttöön. Museossa tieto kuitenkin säilyy ja on tulevaisuudessa esimerkiksi tutkijoiden käytössä arvokkaana lähdemateriaalina.

Voit olla yhteydessä museon henkilökuntaan joko sähköpostitse info(a)liedonmuseo.fi, soittamalla numeroon 050 593 1692 ja ihan vanhanaikaisia kirjeitäkin otamme vastaan: Liedon museo, Nautelankoskentie 40, 21360 Lieto As. Museolle voi myös tulla henkilökohtaisesti, kunhan sopii ajan etukäteen.

Oikeus oppia - vapaus valita -tapahtumasarjan nettisivu:
www.liedonmuseo.fi/suomi-100

Perinnekeruun satoa:
www.liedonmuseo.fi/keruun-satoa


Keruu on osa Suomi 100 -ohjelmaa vuonna 2017.
Kausi:
1.1.2017–31.12.2017

Liedon museo: Nautelankosken museo
Sijaintiosoite: Nautelankoskentie 40, 21360 Lieto As.

Ei Museokortti-kohde

Puh. museo 050 535 6212
Puh. toimisto 050 593 1692

www.liedonmuseo.fi www.facebook.com/liedonmuseo

Aukioloajat

Ma -
Ti -
Ke -
To -
Pe -
La -
Su -

15.6.-13.8.2017 joka päivä 12 - 17. Muulloin sopimuksesta.

Pääsymaksut
Museoon on vapaa pääsy. Inträdes fritt. Admission free.

PALVELUT

Auditorio

Kahvila

Myyntipiste

Paikoitus

Museo kartalla

Kartalla näkyy museon päärakennuksen sijainti. Yksittäinen näyttely ei välttämättä sijaitse samassa osoitteessa.

VINKKAA KAVERILLE
 
 
 

Museoissa nyt

Hae näyttelyitä ja tapahtumia
Oletko jo nähnyt?