Den som spar han har - Bankens roll som främjare av ekonomiska kunskaper

Bankkväll i Imatra 20.3.1964

Utställningen "Den som spar han har" handlar om olika sparformer och det allt förmögnare finska folkets intresse för ekonomin och den ekonomiska atmosfären under olika decennier. Utställningen handlar också om framtidstron, uppfinningsrikedomen och kraften att göra saker tillsammans.

Bankerna har långa traditioner i att främja ekonomiska kunskaper. De första åtfärderna och intresset för att sköta hushållets penningärenden hänför sig till början av 1900-talet. Att penninglön blev vanligare och penningekonomin utvidgades var sannolikt den första impulsen.

Banken har deltagit i flera projekt i samarbete med andra aktörer, och denna utställning är ett av dem. Andra exempel på samarbetet är bland annat Ekonomitävlingen, projektet för att främja de ungas ekonomiska färdigheter (Taloustaitohanke) och Företagsbyn. Studerandena vid Haaga-Helias kreativa kontor Krea har skapat utställningens visuella koncept och grafiska uttryck. Utställningen har inspirerats av temat Tillsammans som hör till Finlands 100-årsjubileum och företagsamhetstemat som hör till Nordeas projekt Finland 100 år.

Kausi:
11.1.2017–31.12.2017

Nordean pankkimuseo
Sijaintiosoite: Aleksanterinkatu 36 B, Helsinki

Ei Museokortti-kohde

Puh. museo 050 561 9518

http://www.nordea.fi/tietoa-nordeasta/tietoa-nordeasta/pankkimuseo.html#tab=Nayttelyt-ja-teemat

Aukioloajat

Ma -
Ti -
Ke -
To -
Pe -
La -
Su -

Arkisin sopimuksen mukaan. Avoimet ovet kerran kuussa, tarkemmat tiedot pankkimuseon verkkosivulta. Heinä-kuussa suljettu.

Pääsymaksut
0 €

Museo kartalla

Kartalla näkyy museon päärakennuksen sijainti. Yksittäinen näyttely ei välttämättä sijaitse samassa osoitteessa.

VINKKAA KAVERILLE
 
 
 

Museoissa nyt

Hae näyttelyitä ja tapahtumia
Oletko jo nähnyt?