Paarlastipuisto

Puistoon on istutettu runsas 20 Satakunnan alueelta tavattua painolastikasvilajia. Hankkeelle on myönnetty rahoitusta Suomen Kulttuurirahaston Satakunnan rahastolta sekä Liikenne- ja viestintäministeriöltä.

Tutustu kasveihin, projektiin ja historiaan osoitteessa rmm.fi/paarlastipuisto!

Rauman merimuseo on rakentanut yhteistyössä Suomen luonnonsuojeluliitto Rauman seudun, kaupungin Wihertoimen, Turun yliopiston opettajankoulutuslaitoksen Rauman yksikön puutarhan, Rauman puutarhayhdistys ry:n sekä Rauman normaalikoulun kanssa merimuseon takana sijaitsevalle mäkialueelle painolastikasvilajeista istutetun puistoalan.

Istutustyöt alkoivat keväällä 2015. Puistoala muuttaa muotoaan kasvukausien myötä. Varsinaisia avajaisia puistossa on vietetty 14.5.2016.

Puistoprojekti on ollut avoin kaikille osallistujille. Erityisesti yhteistyöhön on toivottu mukaan puiston lähialueen asukkaita sekä muita kaupunkilaisia, jotka ovat kiinnostuneita asuinympäristönsä kehittämisestä.

Paarlastipuiston tarkoituksena on paitsi kertoa painolastikasveista ja merenkulkukaupungin menneisyydestä, myös lisätä kaupunkilaisten aktiivisuutta ja kiinnostusta omaa ympäristöään kohtaan. Paarlastipuisto perustettiin tällä hetkellä lähinnä joutomaana näyttäytyvälle alueelle, joten samalla projektissa pyritään nostamaan arvokas mäkiala esiin, lisäämään sen yleistä käyttöä ja yleistä viihtyvyyttä kaupunkialueella.

Paarlastipuisto kertoo omalta osaltaan Rauman merellisestä menneisyydestä

Vanhoilla satamapaikoilla tavattavat painolastikasvit ovat tulleet lähinnä purjelaivojen vakauttamiseen ja uintisyvyyden säätämiseen käytetyn jätemaan, kivien ja mullan mukana uuteen kasvuympäristöön. Satamaan saapuneet laivat kippasivat painolastinsa satama-alueelle ennen uuden lastin ottamista. Jätemaasta saattoi versoa eksoottisiakin lajikkeita, jotka olivat ennestään tuntemattomia Suomessa. Raumalla nämä painolastipaikat ovat valitettavasti jääneet satamarakentamisen alle. Uusi Paarlastipuisto muistuttaa siitä menneisyydestä, joka on muovannut kaupungista sellaisen kuin se tänä päivänä on ja jonka jälkiä näkyy ympäristössä edelleen.


Kausi:
15.6.2015–Tammikuu 2020

Rauman merimuseo
Sijaintiosoite: Kalliokatu 34, 26100 Rauma

Sisäänpääsy Museokortilla

Puh. museo (02) 822 4911

www.rmm.fi

Aukioloajat

Ma 12:00-16:00
Ti 12:00-16:00
Ke 12:00-16:00
To 12:00-16:00
Pe 12:00-16:00
La -
Su 12:00-16:00

Muina aikoina tilauksesta, myös pienille ryhmille!

Pääsymaksut
9/7/6/3/0 €

PALVELUT

Auditorio

Museokauppa

Museo kartalla

Kartalla näkyy museon päärakennuksen sijainti. Yksittäinen näyttely ei välttämättä sijaitse samassa osoitteessa.

VINKKAA KAVERILLE
 
 
 

Museoissa nyt

Hae näyttelyitä ja tapahtumia
Oletko jo nähnyt?